Materiaalitieto

AKRYYLIKIVI

Akryylikivi on muotoonvalettu, hiottu muovikivi, joka muistuttaa Swarovskin kristallikiviä.

AKRYYLILANKA

Akryylilanka on muovista valmistettu tekokuitu, jota käytetään mm. neuletuotteisiin, kuten pipoihin, hanskoihin sekä huiveihin.

ANTIIKKIHOPEA JA ANTIIKKI KULTA

Koruihin hierotaan mustetta, joka kuivuessaan tarttuu korun koloihin, luoden koruihin antiikkisen viimeistelyn.

AURINKOLASIT

Aurinkolasiemme materiaali on muovia tai metallia. Aurinkolasien inssit ovat useimmiten valmistettu akryylista.

HELMET

Helmien valmistuksessa käytetään monia eri materiaaleja, mutta useimmiten käyttämämme helmet ovat valmistettu lasista tai muovista.

HIUSLISÄKKEET

Glitterin myymälöissä myytävät hiuslisäkkeet ovat 100 % polyesteria.

HOPEA STERLING SILVER (GLITTERIN TUOTEMERKKI PURE SILVER)

Sterling Silverillä tarkoitetaan aitoa hopeaa. Se tarkoittaa, että tuotteessa on vähintään 92,5 % hopeaa. Tämän vaatimuksen täyttävät korut saavat 925-leiman. Glitterin myymissä Sterling Silver -koruissa on aina 925-leima sekä oma, yksilöllinen SASB-leimamme.

Hopea ei yleensä sisällä nikkeliä, mutta joskus sitä voidaan käyttää kovetteena. Hopea tummenee ollessaan kosketuksessa hapen kanssa. Hopeakoru saa kiiltonsa takaisin kun se käsitellään hopeanpuhdistusliinalla tai -kiillotusaineella.

KIRURGINTERÄS

Kirurginteräksellä tarkoitetaan ruostumatonta terästä,  jota voidaan käyttää korvakorukoukuissa ja lävistyksissä. Kirurginteräs ei luovuta nikkeliä.

KUMI

Käytämme kumia esim. kumilenkeissä sekä rannekoruissa.

KORVAKORUJEN TAUSTAT

Yleisimmin korvakorujen taustat valmistetaan kirurginteräksestä, mutta valmistuksessa voidaan myös käyttää messinkiä. Myös taustojen osalta noudatamme EU:n nikkelisäädöksiä.

LEJEERINKI (METALLISEOS)

Lejeeringillä tarkoitetaan aineseosta, joka koostuu kahdesta tai useammasta alkuaineesta, joista ainakin yhdellä on metallisia ominaisuuksia. Myös kahden tai useamman polymeerisen (=muovisen) aineen seosta voi kutsua nimellä lejeerinki. 

LUU JA SARVI

Glitter käyttää yleensä jäljitelmäluita ja -sarvia.  Jos käytämme aitoja luita tai sarvia, ovat ne peräisin häristä tai puhveleista.

LYCRA 

Lycra on elastinen, synteettinen materiaali, jota käytetään usein esim. sukkahousuissa.

LYIJY

EU rajoittaa lyijyn käyttöä koruissa ja lyijypitoisuuden pitää olla pienempi kuin 0,05 korun painoprosentista. Lyijyä voi esiintyä muissakin kuin metallisissa korun osissa, esimerkiksi korun muoviosissa. Poikkeuksen tekevät koruissa olevat kristallikivet, emali ja puolijalokivet. Glitter seuraa tarkasti EU:n asettamaa määräystä ja testaa, että korujen lyijypitoisuus ei ole korkeampi kuin 0,05%.

METALLI

Metalliset korumme on valmistettu joko tina- tai sinkkisekoituksesta, teräksestä, raudasta tai messingistä,  joka on kuparin ja sinkin sekoitus.

MOKKA

Mokalla tarkoitetaan nahan sisäpuolta, joka on käsitelty samettisen tuntuiseksi.

MUOVI

Glitterin muovituotteet on tehty eri muovimateriaaleista, kuten nylonista, polypropeenista, polyamidista, polystyreenista, ABS-muovista, lucitesta tai hartsista.

NAHKA

Tuotteissa käytetty nahka on yleisimmin peräisin lehmistä, sioista, lampaista tai vuohista. Aitoa nahkaa käytetään harvoin korujen tai asusteiden materiaalina. Käytämme aidon nahan tilalla tekonahkaa, polyuretaania (PU).

NIKKELI

Nikkeli on hopeanhohtoinen, kiiltävä metalli, jota käytetään mm. ruostumattoman teräksen valmistuksessa. Kaikki Glitterin myymät korut ja kellot noudattavat EU:n säädöksiä, joissa määritellään tuotteista vapautuvan nikkelin määrä. Nikkeliallergikoille valikoimastamme löytyy esim. muovisia koruja.

PELLAVA

Pellava on luonnonmateriaali.

POLYESTERI 

Polyesteri on polymeerin yksi tyyppi. Sitä käytetään sekä kovamuovissa (tyydyttämättömässä muodossa) että kestomuovissa (tyydyttyneessä muodossa). Polyesteri on yksi maailman käytetyimmistä kangasmateriaaleista. 

POLYUTERAANI (PU), MUOKATTAVA KUMIMAINEN MUOVIMATERIAALI

Polyuretaanista valmistetut tuotteet, kuten laukut, vyöt ja lompakot, eivät kestä vettä. Ne käsitellään ainoastaan vettähylkiviksi. Näin ollen vesi ei imeydy tuotteeseen, vaan se valuu pisaroina pois. Tämä ominaisuus ei kuitenkaan ole pysyvä. Normaali kuluminen ja altistuminen lialle, pesuaineille, hyönteismyrkyille  tai muille kemikaaleille ja saasteille voi heikentää tuotteen kestävyyttä.

PUOLIJALOKIVI

Puolijalokiviksi sanotaan mineraaleja ja kivilajeja, jotka eivät ole harvinaisia. Niitä kuitenkin käytetään koristeellisuutensa vuoksi. Yleisimmin käyttämämme puolijalokivet ovat ruusukvartsi ja jade.

PUU

Käytämme useita eri puulajeja tuotteidemme valmistuksessa. Emme kuitenkaan koskaan käytä uhanalaisia puulajeja. Yleisimmät korujen valmistuksessa käyttämämme puulajit ovat vaahtera, koivu ja kookospalmu.

SILAUS- METALLIN VÄRJÄYS

Glitterin korut silataan elektrolyyttisesti metalliväreillä. Värikerros on normaalisti 1,5-3 milliä. Silauksen laatu heikkenee, jos koru on kontaktissa veden , tuoksujen tai hiuslakan kanssa.

SILAUS - MUOVIN VÄRJÄYS

Muovikorut värjätään tyhjiössä hopean- tai kullanväriseksi.


STRASSI

Strassiksi kutsutaan pieniä, hienoksi hiottuja lasi- tai akryylikiviä. Suurimmaksi osaksi käytämme strassikoruissamme lasikiviä. 

SULAT

Käytämme sekä keinotekoisia että aitoja sulkia. Käyttämämme aidot sulat ovat peräisin kuolleista linnuista, lähinnä kanoista tai ankoista.

SWAROVSKI

Swarovski on hiottujen lasikivien valmistuksen markkinajohtaja. Näitä lasikiviä kutsutaan Swarovskin kristalleiksi. Käytämme joissakin tuotteissamme Swarovskin kristalleja. Näissä tuotteissa on Swarovski Elements -merkintä.

TURKIS

Emme koskaan käytä aitoa turkista tuotteissamme.

VISKOOSI

Viskoosi on luonnonmateriaali.